Joulupipareita

 
400 g voita
5 dl	sokeria
3 dl	siirappia
2 dl	kermaa
2 tl	inkivääriä
4 tl	kanelia
2 tl	neilikkaa
3 tl	ruokasoodaa
1,8 l	vehnäjauhoja
Piparimies
Voi sulatetaan ja joukkoon lisätään sokeri, siirappi, kerma ja hienonnetut mausteet.
Seos vatkataan kuohkeaksi, samalla huolehtien etteivät mausteet ole kokkareina.
Sooda sekoitetaan huolellisesti pieneen jauhomäärään ja lisätään seokseen.
Lisää loput jauhot ja taikinaa vaivataan mahdollisimman vähän, ettei se sitkisty.
Laita taikina kylmään.

Taikina leivotaan vasta seuraavana päivänä,
jolloin mausteiden maku on ennättänyt tasoittua ja jauhot turvota.

Paista 175 ºC noin 8-12 min.

Tätä ohjetta ei löydy kirjasta, vaan tämä on sukuresepti.
Seija

Ja jos kaipaat vaihtelua piparkakkutaloihin,
niin tästä kirjasta niitä taatusti löytyy!
Kirjasta löytyy arkkitehtien suunnittelemia
upeita piparkakkutaloja.
Talomalleina on mm. Empire State Building, Kiasma, Taj Mahal...

Itselläni jäi pelkäksi piparkakkutalojen ihailuksi.

Arkkitehtien piparkakkutalot
Leena V.

Ja lisää piparikirjoja ...

Pieni piparkakkukirja Piparkakkutalot Piparkakkukirja
Marika