Pöytyän kirjaston joulukalenteri
Joulupallot

Joulupallot
Mitä on joulu?
Tontut istuivat syömässä joulupuuroa. Oli joulukuu, ja se tarkoitti sitä, että heillä oli todella kiireinen kuukausi edessään. Suurin osa lahjoista oli jo onneksi tehty, mutta aina tuli jotain viime hetken lahjatoiveita tai muutoksia 'kiltti vai tuhma' –listalle.
Lisäksi heillä oli vielä aimo kasa lahjoja paketoitavanaan, ja joulupukin porojen hoitaminen vei myös oma aikansa päivästä.
Yksi tontuista oli istunut jo hetken aikaa ajatuksiinsa vaipuneina. Toiset totut alkoivat vilkuilla hänen suuntaansa ihmeissään. "Sinun puurosi jäähtyy", Pipariselle sanottiin. "Kuulkaas", vastasi Piparinen," mikä joulu on?" Muut tontut alkoivat kuiskutella keskenään, ja kuiskutteluista kuului kummastelu siitä, ettei Piparinen tiennyt mikä joulu oli. Olikohan hän kokenut muistinmenetyksen?
"Kyllä minä tiedän mitä joulu on, mutta mitä joulu on niille lapsille, joille teemme lahjoja. Mitä joulu merkitsee heille?"
"Ei kai tässä auta muu kuin kysyä heiltä itseltään", vastasivat muut tontut.
Joulukalenterin luukuista avautuu lasten antamia vastauksia.


Joulukuu 1. päivä Joulukuu 2. päivä Joulukuu 3. päivä Joulukuu 4. päivä Joulukuu 5. päivä Joulukuu 6. päivä Joulukuu 7. päivä Joulukuu 8. päivä Joulukuu 9. päivä Joulukuu 10. päivä Joulukuu 11. päivä Joulukuu 12. päivä Joulukuu 13.päivä Joulukuu 14. päivä Joulukuu 15. päivä Joulukuu 16. päivä Joulukuu 17. päivä Joulukuu 18. päivä Joulukuu 19. päivä Joulukuu 20. päivä Joulukuu 21. päivä Joulukuu 22. päivä Joulukuu 23. päivä Joulukuu 24. päivä

Pöytyän joulukalenteri tarjoaa joulunajan odotukseen
sadun Tontusta, joka mietti mikä on joulu
ja tähän kysymykseen antavat vastauksia Pöytyän päiväkotien ja esiopetuksen lapset.
Lasten vastauksia löytyy joulukalenterin luukkujen takaa.
Lähetä halutessasi palautetta tästä.

Mikäli mahdollista, käytä jotain muuta selainta kuin Firefoxia palautteen antamiseen.
Jostain syystä Firefoxin selaimessa on jotain, mikä estää palautteen kirjoittamisen tai joidenkin luukkujen avautumisen.
Kiitos!

Vastaukset: Riihikosken päiväkoti (Metsälauha), Kyrön päiväkoti (Viskari), Päiväkoti Pikkukirsikka (Riihikoski), Kyrön ja Yläneen esiopetus.

Suunnittelu: Pöytyän kirjaston henkilökunta.

Toteutus ja © satu: Minna Leinonen
© Kuvat: Riitta Simola

© Pöytyän kirjasto


Pöytyän kirjaston sivuille